MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI 2017.

08.09.2017. 23:35

Međunarodni dan pismenosti svake se godine u svijetu obilježava 8. rujna. I mi smo ga ove godine, osim postavljanjem prigodnog panoa u školskoj knjižnici, odlučili obilježiti u područnoj školi.

Suradnjom i u dogovoru naše knjižničarke s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, održan je kratki prigodni program koji su izveli učenici područne škole u Ivanovcu. Školu su tom prilikom posjetili djelatnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek koji su učenicima pojasnili ovo obilježavanje te sam pojam pismenosti. Također su istaknuli da još uvijek velik broj ljudi u svijetu ne zna ni čitati ni pisati – zato je važno ići u školu, učiti i puno čitati. Da bi naši učenici mogli puno čitati, darovali su dvije velike kutije prepune slikovnica i knjiga namijenjenim upravo njima. Radosni i sretni zbog darovanih knjiga, posebno smo bili oduševljeni što je s djelatnicima knjižnice stigao i njihov Sovko Slovko.
Naša je škola dobila knjige na dar zahvaljujući akciji koju djelatnici GISKO-a provode pod geslom: “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Hvala svima!

Arhiva vijesti