PUB QUIZ USUSRET BOŽIĆU

29.11.2017. 22:08

U srijedu 29. studenoga u poslijepodnevnim je satima u našoj školi održan pub quiz. Tema kviza bila je Ususret Božiću a odaziv i zainteresiranost učenika i ovoga je puta bila velika.

Kako je pred nama vrijeme došašća i kako nam dolazi Božić sva pitanja i igre bile su vezane uz božićne aktivnosti, filmove, pjesme…. Pitanja i igre u kvizu osmislile su učiteljice Monika i Natali koje su ujedno bile i voditeljice kviza. Za natjecatelje i gledatelje pobrinuli su se hostese i konobari – učenici 8.-ih razreda koji su donosili listiće s pitanjima i pomagale oko igara. Učenici konobari pobrinuli su se oko posluživanja natjecatelja i gledatelja slasnim kolačićima te sokovima i kavom. Zahvaljujemo svima koji su osigurali kolačiće kao i na darovanim sokovima tvrtci Bijelić & CO.

Čak 13 ekipa simpatičnih naziva vezanih uz Božić natjecalo se u kvizu. Najviše uspjeha i sreće imale su: pobjednička ekipa Gingeri (Dora i mama Mirela Vuković, Dora i sestra Sara Blažek), drugo mjesto osvojili su Božićni ukrasi (Marin Matijević, Bruno Bogdan, Eugen Lang i Petra Tomek), dok su treće mjesto zauzele Lampice (Marija i Paula Jagić te Tina i Blanka Pintarić). Pobjednicima i osvajačima slatkih nagrada te ispričnica za odgovaranje čestitamo. Osim igara za natjecatelje, sudjelovati u igricama mogli su i gledatelji. Tako je u prvoj igri – umotavanja darova najuspješnija bila Ivana Mišković, u igri ukrašavanja naranči klinčićima pobijedio je Mihael Krivak, najbolji božićni ples otplesao je Luka Kasunić dok je najduži božićni lanac od papira u zadanom vremenu izradila učenica Dora Gici. Oni su također osvojili slatke nagrade te im čestitamo. Da bi svi odgovori bili provjereni i pregledani pobrinuo se ocjenjivački sud u sastavu učiteljica Ane i Sanje te knjižničarke Vlaste. Svima zahvaljujemo na sudjelovanju, a ako niste dobro čuli u završnoj riječi nastavnice Natali ili niste bili na kvizu, sljedeći kviz i susret najavljen je za mjesec ožujak 2018.

Arhiva vijesti