POSJET DJEČJEM KAZALIŠTU - JAMES I DIVOVSKA BRESKVA

28.11.2017. 18:15

Učenici razredne nastave naše matične škole u utorak su 28. studenoga posjetili Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i pogledali zanimljivu predstavu. Radi se o predstavi „James i divovska breskva“ rađenoj prema književnome predlošku britanskoga književnika Roalda Dahla.

James, dječak kojeg odgajaju dvije tete babuskare, otkriva čarobni prolaz u divovsku breskvu. Njegov sretan život u Engleskoj završava smrću njegovih roditelja. Nakon što učini dobro djelo i spasi život pauku, počinje čarolija i pojavljuje se golema breskva.  Zajedno sa skakavcem, paukom, stonogom, crvom, krijesnicom i bubamarom, on odjedri prema gradu svojih snova – New Yorku.

Jamesova je pustolovina puna moralnih vrijednosti te našim učenicima i gledateljima skreće pozornost da: “Prvo da na ovom svijetu postoje pravda i dobrota. Istinski! I što još? Da se prijatelji mogu naći na potpuno nenadanim mjestima. Provjerite! I što još? Da biramo želje koje će nas stvarno, ali stvarno usrećiti. I na kraju ono najvažnije. Ne dopustimo da nas izvjesne životne muke obeshrabre i svladaju jer… ipak… život je lijep, dragi moji.” (Roald Dahl)

Arhiva vijesti