PROJEKT 1.A RAZREDA "20 DANA DOBROTE"

21.12.2017. 20:30

Dvadeset dana Adventa učenici 1.a razreda su proveli čineći dobra djela.

U projekt smo se uključili preko Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave „Zvono“ i eTwinning zajednice škola u Europi. Ciljevi projekta za učenike su: Aktivan i odgovoran član razreda, škole i lokalne zajednice koji poznaje i poštuje vrijednosti osobnog i zavičajnog identiteta te prihvaća različitosti, poštujući tradicionalne okvire (Advent). Učenik koji uočava potrebe svakog člana zajednice i nastoji se aktivno uključiti i sudjelovati nudeći vlastite „zrnce dobrote“ ...

Svaki dan nosio je svoj zadatak koji su učenici zdušno ispunjavali i tako se pripremali za slavljenje Božića. Bilo je tu zadataka koji su uključivali pomaganje, lijepo ophođenje i izvršavanje kućanskih poslova. Svaki dan smo objašnjavali i jedan pojam vezan za dobrotu koji ćemo objediniti u „Rječnik dobrote“ i koristiti ga kako bi se podsjetili da je uvijek dobro činiti dobra djela.

Vrhunac našeg projekta je suradnja s roditeljima koji su se uključili s dobrovoljnim prilozima i kupnjom poklon bona kojim smo odlučili nekome uljepšati Božić.

A, kako su roditelji i bližnji oni koji nam uvijek daju podršku, odlučili smo im se zahvaliti Božićnom priredbom koja se održala  21. prosinca u 17 sati.

S veseljem smo im pokazali što smo naučili, te ih kroz glumu, recitaciju i pjesmu još više približili radosti Božića.

Zahvalni na velikom odazivu i podršci čestitali smo im nadolazeće blagdane.

Zadnji dan nastave uljepšali smo razrednom veselicom i dogovorili se da ćemo i dalje činiti dobra djela jer tako činimo i ovaj svijet ljepšim mjestom.

Arhiva vijesti