STO DANA ŠKOLE - PROJEKT 1.A RAZREDA

15.02.2018. 23:45

Učenici 1.a razreda su sa svojom učiteljicom Marijanom obilježili svojih prvih sto dana škole. Uzbuđeni, veseli, ali i vrlo ponosni na svoje uspjehe i rad, odradili smo ovaj eTwinning projekt uz još 114 sudionika iz Hrvatske i Europe. U projekt smo se uključili i preko Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave „Zvono“.

Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju planirane odgojno - obrazovne ciljeve, pa su tako učenici kroz integrirane sadržaje hrvatskog jezika, matematike, tjelesne i likovne kulture rješavali i ostvarivali zadatke posvećene broju 100. Dopunjavali smo rečenice, rješavali 100 zadataka zbrajanja i 100 zadataka oduzimanja, svladavali sportske izazove za 100, oslikavali novčanicu od 100 kuna sa svojim likom stogodišnjaka, ubacivali 100 čepova, sakupljali 100 petica (ali smo uspjeli i više!). A kako nam se bliži Valentinovo, sve smo to začinili s puno srca i ljubavi.

Posebno smo se potrudili pronaći 100 razloga zbog kojih je svijet ljepši, pa su se tako na našem panou, u velikom srcu, našli naši roditelji, braća, sestre, cijele obitelji, učitelji, more, boje, životinje, duga, izumi, prijatelji i još puno toga što nas veseli.

Naravno, svoje mjesto je našao i svaki mali prvašić, jer sa svojim idejama i razmišljanjima uljepšavaju, ne samo našu školu, već i cijeli svijet. Svoj smo uspjeh i slavlje upotpunili prigodnim medaljama „Ja sam 100 dana pametniji“ koje smo s ponosom nosili kući.

Na kraju naših aktivnosti smo se zasladili i poželjeli jedni drugima još puno ovakvih obljetnica.

 

Arhiva vijesti