POSJET MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI I MALAKOLOŠKOM MUZEJU U OSIJEKU

19.02.2018. 23:51

Da nastava može biti sadržajna, poticajna i kvalitetno održana i izvan škole, imali su priliku osjetiti učenici 6.a i 6.b razreda. Oni su se, naime, u ponedjeljak 19. veljače u pratnji razrednika Natali i Ivice te učiteljica Tihane i Vlaste uputili u Osijek.

Prvo odredište bila je Tvrđa. Razgledali su i obišli vodena vrata te pogledali ostatke zidina a nakon toga posjetili su izložbu vodenoga svijeta udruge Gloria maris. Domaćin i vlasnik zbirke, gospodin Vladimir Filipović te supruga Mandica učenicima su ispričali i pokazali najzanimljivije predstavnike kopnenih, slatkovodnih mekušaca s našega područja kao i fosilne ostatke Panonskoga mora te brojne školjke, puževe, glavonošce, zvjezdače, ježince, spužve, koralje iz raznih svjetskih mora. Posebno su zanimljive priče bile o životinjskome svijetu našeg Jadranskoga mora. Ujedno su učenici dobili priređen listić koji su trebali ispuniti poslušavši prigodno predavanje.

Nakon izložbe, šetnja Tvrđom je nastavljena te su učenici putem zapažali i fotografirali vezano uz nastavu povijesti. Sljedeće je odredište bilo Muzej likovnih umjetnosti. Ondje su razgledali izložbu Dani grafike koja obuhvaća uratke nekoliko predstavnika skupine HAN17. Skupina HAN17 tokijska je udruga grafičara koji nastoje njegovati tradicijsku japansku umjetnost i kulturu. Posebno se među njima ističe Harumi Sonoyama, svjetski poznati litograf, pedagog, tiskar… a čije su grafike u većem broju izložene. Uz stručno vodstvo te pojašnjenje same likovne tehnike, naši su učenici imali priliku otisnuti i vlastitu grafiku te upoznati se sa samom tehnikom izrade umjetničkoga djela.

Prije povratka kućama uslijedio je kraći odmor i posjet McDonaldsu.  

Arhiva vijesti