5. MEĐUŠKOLSKI KVIZ ZNANJA POD NAZIVOM "PETI ELEMENT"

18.04.2018. 19:27

U srijedu 18. travnja 2018. godine naša je škola bila domaćin međuškolskoga kviza. Peti po redu međuškolski je kviz ove godine nosio simpatični naziv „Peti element“. Pored vatre, vode, zemlje i zraka, kao peti element naveli smo znanje koje su učenici, članovi natjecateljskih ekipa pokazali u kvizu. 

Kao i prijašnjih godina, u kvizu su se natjecale ekipe iz tri osnovne škole naše županije – to su OŠ Laslovo iz Laslova, OŠ Mate Lovraka iz Vladislavaca i ekipa naše škole, a iz susjedne Brodsko – posavske županije sudjelovala je ekipa OŠ Viktora Cara Emina iz Donjih Andrijevaca. Najviše znanja ali i sreće te timskoga rada u ovome kvizu ipak je imala naša ekipa koji su činili Lucija Klasan iz 5. razreda, Vlatka Pintarić iz 6. razreda, Karlo Varnica iz 7. razreda te Barbara Hunjadi iz 8. razreda. Drugo mjesto osvojila je ekipa Laslova, treće Donjih Andrijevaca i posljednje ekipa iz Vladislavaca. Kroz kviz vodile su nas učenice 8. razreda Petra Jurković i Lara Popić kojima su pomagale učenice osmašice, naše domaćice Iva, Stela, Petra, Ana i Petra. Svi su natjecatelji prigodno nagrađeni pokroviteljskim darovima (nakladničke kuće Alfa i Školska knjiga), te zakuskom i pićem.

Iako je natjecateljski duh uvijek prisutan među članovima ekipa, najveći je naglasak ipak stavljen na povezivanju učenika, ali i nastavnika susjednih škola, međusobnom druženju, suradnji, stvaranju novih prijateljstava kao i predstavljanju škola. S nestrpljenjem očekujemo nastavak druženja i novi kviz.

Arhiva vijesti