DAJ GLAS ZA NAŠ PROJEKT "ŽELIM STABLO"

02.05.2018. 20:16

Projekt „Želim stablo“ – zalijevanje biljke pomoću Mikro:bit-a  osmislile su učiteljice Maja Čagalj, Natali Milaković i Ankica Varvodić kao suradnju učenika razredne i predmetne nastave. 

Glasovati možete na:

https://www.profil-klett.hr/prijavljene-skole

Tako su učenici 3.a razreda sa svojom učiteljicom Majom izradili posude za uzgoj biljaka (koje su ukrasili prirodnim i recikliranim materijalima). Ujedno su i pratili rast biljaka te izrađivali crteže o napredovanju biljaka s bilješkama i uvjetima koji su potrebni biljci za rast i razvoj. Učenici 5.b razreda su na nastavi prirode s nastavnicom Natali posijali biljke koje će sami zalijevati te biljke koje će zalijevati pomoću sustava za navodnjavanje s micro bitom. Njihov je zadatak bio i pratiti rast i razvoj biljaka vođenjem dnevnika te tjednim fotografiranjem. Za micro bitove zaduženi su bili učenici 6.-ih razreda. Oni su s nastavnicom Informatike Ankicom i učiteljicom na stručnom osposobljavanju Anjom programirali micro bitove za navodnjavanje te su ujedno od fotografija i crteža učenika petaša izradili i film. Osim zanimljivog filma, nastao je i razredni pano na kojem su učenici mogli ponavljati gradivo o biljkama cvjetnjačama. Iako nisu dokazali postavljenu hipotezu o bržem rastu biljaka zalijevanim pomoću micro bitova, učenici su zaključili da je navodnjavanje pomoću micro bita ipak korisno i dobrodošlo posebice tijekom  ljetnih mjeseci i tijekom školskih praznika.

Kako je ovaj projekt „Želim stablo“ pokrenula nakladnička kuća Profil Klett i njime želi istaknuti i potaknuti na očuvanje i vrijednost stabala za našu prirodu i ljude, naš se prikaz projekta i uradak nalazi i na njihovim stranicama te je za njega moguće i glasovati. Vaš nam je glas potreban. Pogledajte i glasujte!!!

Arhiva vijesti