OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U 2. POLUGODIŠTU

14.01.2021. 12:41

Poštovani roditelji i učenici,

U ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine započinje nastava u 2. polugodištu školske godine 2020./2021. Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i odlukama Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava se od 18. do 29. siječnja 2021. godine organizira na sljedeći način:

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školi u jutarnjoj smjeni prema redovitom rasporedu.

Učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađaju virtualno, odnosno online.

Za učenike od 1. do 4. razreda za koje se nastava izvodi u školi i dalje su na snazi sve epidemiološke mjere koje su bile na snazi i u 1. polugodištu. To podrazumijeva da u školu mogu ući samo učenici koji na ulazu pokažu bilježnicu s izmjerenom temperaturom ili je roditelj učenika dao pristanak da se učeniku izmjeri temperatura u školi kod ulaska, pranje i/ili dezinfekcija ruku kod ulaska u školu, prije jela i kad god je to potrebno, držane razmaka od 1,5 od ostalih učenika i djelatnika tijekom boravka u školi. Preporuka je epidemiologa da svi učenici kad god je to moguće nose maske u školi jer osim što time štite i sebe i druge o tome ovisi hoće li u slučaju pojave zaraženog učenika u školi u samoizolaciji ići cijeli razred (ako ne nose maske) ili samo oni koji su bili u blizini zaraženog učenika (ako nose maske). Podsjećamo i na obvezu nošenja preobuće i preobuvanja u školi.

Za učenike od 5. do 8. razreda u prva dva tjedna nastave vrijede pravila utvrđena za online nastavu. Online nastava odvija se u Google Classroomu u virtualnim učionicama koje su kreirane na početku nastavne godine i u koje su svi učenici već prijavljeni. Učenici od 5. do 8. razreda su svi dobili na korištenje tablete, a oni koji nemaju Internet dobili su sim kartice. Stoga svi učenici posjeduju mogućnost sudjelovanja u online/virtualnoj/videokonferencijskoj nastavi. Online nastava će se održavati u realnom vremenu, odnosno svi učenici dužni su biti u svojim google classroom virtualnim učionicama u vremenu kada prema rasporedu imaju nastavu i s učiteljem mogu online komunicirati isključivo samo u vrijeme kada je nastava iz tog predmeta. Nastava će se uglavnom odvijati putem videokonferencije. Neprijavljivanje u virtualne učionice ili ne uključivanje u videokonferenciju upisat će se u eDnevnik kao izostanak s nastave. Prvi sat za sve učenike u online nastavi započinje u 8.00 sati ujutro.

Svima želimo uspješan nastavak školske godine 2020./2021.

Pročitaj više...

ZIMSKI ODMOR UČENIKA

28.12.2020. 11:19

Od 24. prosinca 2020. do 15. siječnja 2021. traje zimski odmor učenika.

Nastava za sve učenike započinje ponovno 18. siječnja 2021. godine. Koji razredi će krenuti u koju smjenu kad počne nastava objaviti ćemo na web stranici škole.

Nastava će se za sve razrede održavati u školi, a u slučaju promjene ili prelaska na online nastavu o tome ćemo sve obavijestiti putem web stranice.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu novu 2021. godinu.

Pročitaj više...

VEČER MATEMATIKE 2020.

17.12.2020. 17:01

Tradicionalno obilježavanje Večeri matematike ove je godine bilo malo drugačije. Obzirom na  trenutačno stanje s pandemijom, ove godine nije bilo fiksnog vremena održavanja, nego su učenici 2.a, 3.a i 4. a razreda naše škole i njihove učiteljice Maja, Suzana i Marijana,  cijeli tjedan od 30.11. do 4.12. kroz zanimljive materijale razvijali pozitivan stav prema matematici.

Pročitaj više...

DODATNA OBAVIJEST U VEZI POČETKA NASTAVE U ŠKOLI ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA

06.12.2020. 20:44

Odluka o prelasku na rad škole prema modelu B za učenike od 5. do 8. razreda donesena je u suglasnosti i koordinaciji s drugim školama na području naše županije i s Uredom za obrazovanje Osječko-baranjske županije. Sukladno toj odluci sljedeća dva tjedna je predviđeno održavanje nastave uživo u školi za učenike od 5. do 8. razreda, a zadnji tjedan pred Božić ponovno online. Kako do sada nije bilo nikakvih drugih dogovora na razini škola ili uputa od strane Osječko-baranjske županije kao osnivača škola o prelasku na model C (nastava samo online), nastava se dalje održava prema trenutno važećoj odluci prema kojoj učenici od 7. do 18. prosinca idu na nastavu u školu. Ukoliko u narednim danima dođe do promjene u načinu održavanja nastave, o tome će roditelji i učenici biti obaviješteni na vrijeme.

Sada je najvažnije da se svi učenici strogo pridržavaju trenutno važećih epidemioloških mjera u školi, ali i izvan škole. Do sada nije bilo transmisije virusa u školi među učenicima, a sve zaraze koje su se dogodile među učenicima nisu se dogodile u školi.

Tijekom održavanja nastave u školi učenici su obvezni dolaziti na nastavu u školu. U slučaju izostanka učenika iz škole potrebno je izostanke opravdati kao i do sada sukladno važećim propisima o načinu opravdavanja sati.

Online nastava se održava samo i isključivo za učenike koji su u samoizolaciji ili su zaraženi ili posjeduju potvrdu nadležnog liječnika školske medicine o postojanju vulnerabilnosti učenika ili člana njegovog kućanstva. Za sve druge izostanke učenika iz škole (zbog drugih bolesti ili drugih razloga) ne održava se online nastava za te učenike.

Pročitaj više...

Arhiva vijesti