PROJEKT ERASMUS+ - OSNOVNE INFORMACIJE

NA TVOJOJ STRANI

(ON YOUR SIDE)

 2022-1-HR01-KA122-SCH-000073081

(1.9.2022. – 31.8.2023.)

 

Ove školske godine projektni tim naše škole, koji čine učiteljice Marijana Butor, Maja Čagalj, Snježana Kralj, Natali Milaković, Vlasta Stubičar, Sanja Vujnović i Monika Mrkonjić, sudjelovat će u projektu Na tvoj strani koje je odobren i financiran u sklopu Erasmus +programa Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje.

Cilj našeg projekta je poboljšanje postojećih vještina i usvajanje novih pristupa i metoda za podučavanja kojima želimo osuvremeniti podučavanje u našoj školi. Uvažavajući sposobnosti svakog učenika, učitelji žele pružiti inovativniji materijal za rad koji bi učenicima olakšao učenje i postizanje boljih rezultata. Učenici bi podigli samopouzdanje, razvili svijest o vlastitim mogućnostima i ohrabreni time iskoristili svoje maksimalne sposobnosti.

Poznavanjem različitih teškoća u razvoju, učitelji će prepoznati vještine i sposobnosti učenika s teškoćom i bolje prilagoditi način rada i podučavanja u inkluzivnom razredu. Prevencijom izolacije i neprimjerenog ponašanja te stvaranjem sigurnog okruženja gdje vlada vršnjačka suradnja i razumijevanje, učenici s teškoćama bi bolje razvili svoje socijalne vještine i

samopouzdanje te usmjeriti te vrijednosti prema postizanju svojih maksimalnih rezultata.

Ovaj projekt će obogatiti školski kurikulum i dati školi priliku za napredovanjem u podučavanju koristeći se najsuvremenijim načinima. Naša škola će se internacionalizirati primjenjujući europski način obrazovanja i rada općenito. Imat ćemo učenike koji su spremni sudjelovati u različitim aktivnostima koje će olakšati njihovo učenje, osnažiti ih za neprestani rad na poboljšanju svojih vještina i pripremiti ih za izazove s kojima će se susresti u budućem životu kao odrasle osobe.

Koordinator projekta: Monika Mrkonjić