DORUČAK DVIJU GENERACIJA - eTwinning

Učiteljice Vera Isailović iz Arilja u Republici Srbiji (OŠ Stevan Čolović) i Natali Milaković iz OŠ Antunovac u Republici Hrvatskoj osmislile su projekt u kojem su učenici sedmih razreda naših škola kroz druženje s bakama i prabakama saznali što se nekada jelo za doručak te usporedili sa svojim prehrambenim navikama.

U svom istraživanju učenici su koristili različite načine rada: razgovor i druženje s baka ili prabakama, fotografiranje, bilježenje recepata ili priprema hrane koju su bake nekada jele za doručak, doručak s bakama,  izrada videa u kojem će predstaviti svoje istraživanje. Na sastancima s učenicima drugih škola koristili su i različite digitalne alate: Google Meet, Canva, alate za izradu videa, Power Point i Book Creator te podijelili svoja iskustva i usporedili prehranu nekada i sada u dvije države.

U anketi koju su učenici ispunili na kraju projekta istaknuli su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, druženjem s vršnjacima iz druge zemlje te naučenim vještinama. Većina učenika želi sudjelovati u novom e-Twinning projektu.

Sve etape projekta prikazane su u Book Creatoru na poveznici:

https://read.bookcreator.com/8-GjEldDWI5f5gGOWEkkg054FNGwLeTlcOjOFuP8f7c/GaNBAYHsS7GFhItt32BUMw/8iULZ2GNT66fD9MhK2lW2A