PRIČE KOJE LIJEČE

U svrhu implementacije biblioterapije u školu, psihologinja Dora Vuković pokrenula je eTwinning projekt Priče koje liječe. U projektnim aktivnostima sudjelovali su učenici 6.a razreda uz vodstvo psihologinja i učiteljice Hrvatskog jezika Tihane Pauković. Učenici su obradili knjigu "Ispričat ću ti priču" argentinskog psihoterapeuta Jorge Bucay koja se sastoji od poučnih kratkih priča. Svakom učeniku koji je sudjelovao u projektnim aktivnostima su dodijeljene dvije kratke priče iz knjige koje su u dogovorenom vremenu trebali pročitati. Tijekom čitanja, za svaku su priču odgovorili na nekoliko pitanja koja potiču socio-emocionalno učenje. Osim toga, učenici su razmišljali za koji psihološki ili životni problem bi priču preporučili prijatelju. Učenici su prezentirali pročitane priče drugim učenicima koji sudjeluju u projektnim aktivnostima. U konačnici, stvorili smo Enciklopediju priča koje liječe u kojoj su priče razvrstane prema problemima za koje bi mogle pomoći čitatelju.

U projektnim aktivnostima sudjelovali su sljedeći učenici: Ana Elveđi, Klara Šinko, Helena Barišić, Petra Šnalcer, Lara Golubović, Heidi Tost, Luka Nemeth, Iva Senjić, Matej Elveđi i Mia Čango.

Također, u projektnim aktivnostima kao partneri sudjelovali su učenici Srednje škola Jelkovec Zagreb uz vodstvo nastavnice Hrvatskog jezika Kristine Gudlin i knjižničarke Zrinke Duspara te učenici Tehničke škola Ruđera Boškovića Vinkovci uz vodstvo psihologinje Helene Tomšek i knjižničarke Marije Barac.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su marljivo radili da bismo stvorili ovu vrijednu enciklopediju te ju dijelimo na korištenje svima koji u pričama traže lijek.

Fotografirala i izvijestila: Dora Vuković

PREUZMI ENCIKLOPEDIJU PRIČE KOJE LIJEČE