SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA 2018.

10.10.2018. 20:41

Svjetski se tjedan svemira obilježava 4. - 10. listopada. Organizacija zadužena za provedbu, World Space Week, ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta te su i ove godine uputili poziv zainteresiranim školama da im se pridruže u provedbi obilježavanja. Poziv smo prihvatili i mi te smo u našoj  školi proveli razne aktivnosti vezane uz Svemir i time obilježili Svjetski tjedan svemira.

Tako su učenici drugoga a razreda, kojih je ukupno 23, uz pomoć učiteljice Marijane Butor, izradili veliki poster na temu svemir i modele svemirskih letjelica. Učiteljica četvrtog a razreda Maja Čagalj upoznala je svoje učenike, njih ukupno 21, s načinom života astronauta u svemirskoj stanici gledajući različite video uratke s Youtube kanala. Skupina od 14 učenika, koji pohađaju dodatnu nastavu engleskog jezika pogledali su s učiteljicom engleskog jezika Monikom Mrkonjić film Interstellar i ispunili listić vezan uz navedeni film. Poslušali su i pjesmu Space Oddity Davida Bowiea uz stihove i spot pjesme.
Svi učenici koji su sudjelovali u ovom obilježavanju bili su jako oduševljeni idejom ali i provedbom obilježavanja te s nestrpljenjem očekuju nove sadržaje.