DAN JABUKA U ANTUNOVCU

22.10.2018. 17:02

Dan jabuka obilježava se svake godine 20. listopada. Kako je ove godine dan pao u subotu, naši su ga učenici 1.a i 2.a razreda sa svojim učiteljicama obilježili u ponedjeljak 22. listopada.     

Učenici 1.a razreda donijeli su jabuke koje su zatim prošetale „modnom pistom“ u razredu dok su ih njihovi vlasnici predstavljali. Izabrana je najljepša jabuka, a potom je održana degustacija svih jabuka kako bi se utvrdio i njihov okus. Dok su učenici radili pripremljene zadatke učiteljica je naribala jabuke i pripremila tijesto za savijače, a zatim je svaki učenik napravio svoju savijaču od jabuke. Savijača je ispečena u školskoj kuhinji. Svi su se zasladili vrlo ukusnom savijačom od jabuke i sokom koji je iscijeđen iz naribanih jabuka.

Savijačom su počastili i učenike 2.a razreda kao i njihove gošće, te ostale  djelatnike škole. Svi su pohvalili savijaču i trud učenika 1.a razreda.

Učenici 2.a razreda su kroz jezično izražavanje i stvaranje tražili sretan kraj za usamljenu jabuku i zvijezdu. Divili su se jabuci – kraljici voća u svim bojama, mirisima i okusima kojima nas dariva. Okušali su se u jabučnoj matematici i šivanju jastučića u obliku jabuke, a pomagale su im vrijedne ruke dviju mama koje su predstavljale svoja zanimanja. Zadovoljni i ponosni na svoje radove zasladili su se kolačima od jabuka.