UČENICI RAZREDNE NASTAVE POSJETILI SU DJEČJE KAZALIŠTE U OSIJEKU

13.11.2018. 23:11

Pingvini možda ne znaju ispeći kolač sa sirom, a zna li ekipa osječkog dječjeg kazališta „ispeći“ odličnu predstavu provjerili smo u utorak 13. studenoga. Svi naši učenici razredne nastave matične i područne škole u pratnji svojih razrednica i knjižničarke posjetili su Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i pogledali spomenutu predstavu.

Dva pingvina, kratkovidni krt i kokoš s usisivačem! Što se tu može dogoditi? Veliki nered. Kratkovidni je krt sebi za rođendan naručio kolač sa sirom, a dva su ga pingvina odavno smazala, do posljednje cvebe. Što su cvebe? Kada kažem cvebe mislim na grožđice, rozine, suho grožđe, ono malo stisnuto slatko što se stavlja u kolač! I što sada?
Panika! Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom! I onda se još pojavi i kokoš s usisivačem koji gubi ulje. Kaos je savršen.

Apsurdni kazališni komad pun čudnih situacija i smiješnih slika, ali ipak govori o  ozbiljnim ljudskim slabostima: prepuštanje iskušenju, prekoračenje postavljenih granica, ignoriranje zabrana i konačno ne preuzimanje odgovornosti.
Prema reakciji naših učenika ovaj ih je kazališni komad uspio zabaviti i nasmijati te su kao gledatelji tijekom predstave u njoj i aktivno sudjelovali.