PROJEKT ZANIMANJA U 2.A RAZREDU

22.11.2018. 18:07

Tijekom listopada učenici 2.a razreda započeli su s cjelogodišnjim razrednim projektom o zanimanjima. Cilj je projekta učenike upoznati s načinom i mjestom rada, priborom, alatima i strojevima koje koriste pojedina zanimanja, ali i osvijestiti važnost i vrijednost svakoga zanimanja.

Želeći upoznati zanimanja ljudi koja mogu vidjeti u svojoj okolini, najlogičnije je bilo krenuti od onih njima najbližih, a to su zanimanja njihovih roditelja. Učenici su započeli s istraživačkim radom te su, kroz intervjue s roditeljima, upoznali zanimanje novinara.

Roditelji su prihvatili izazov i aktivno se uključili u projekt, pa su tako učenici imali priliku upoznati zanimanja: zidar, fasader, građevinski inžinjer, trgovac, krojač, geodet, projektant i autolakirer. Nesebičnim odvajanjem svog vremena, očevi i majke su prenosili svoja znanja i strpljivo odgovarali na sva pitanja koja zanimaju osmogodišnjake.

Učenici su uživali prilikom obilaska gradilišta i autolakirnice, okušali se u šivanju i ručnom brušenju automobilskog branika, proučavali i izrađivali građevinske projekte, ali i ponosno gledali svoje roditelje dok govore o svom zanimanju.

Projekt se nastavlja tijekom cijele školske godine a nadamo se da će učenici upoznati što više različitih zanimanja, a možda i pronaći svoje buduće.