PROJEKT 20 DANA DOBROTE

20.01.2019. 20:28

Dobrota je ove godine u našu školu ušla na velika vrata. U projektu u organizaciji UHURN „Zvono“ i e-Twinning projektu „20 dana dobrote“ sudjelovali su učenici 1.a, 2.a, 5.b, 8.a i 8.b razreda sa svojim učiteljicama i razrednicama.

Zajednički osmišljenim aktivnostima učenici su, šireći dobrotu, unijeli pozitivan duh u svoje razrede. Tako su učenici u 1.a razreda s velikom ozbiljnošću iščekivali i izvršavali svakodnevne zadatke otkrivajući ih na svom razrednom panou. Posebnu su pozornost posvetili pisanju lijepih poruka prijateljima, izradi lanca prijateljstva i pravljenju ukrasa od tijesta kojima su ukrasili svoju učionicu.

2. a razred posjetio je vilenjak, Vilko Brižljivko, koji je svojim porukama svakodnevno poticao na dijeljenje darova pažnje, ljubavi, poštenja, uvažavanja, razgovora, poticaja ... i svega što nas obogaćuje u našim međusobnim odnosima.

5.b je ove godine prvi put sudjelovao u e-twinning pojektu „20 dana dobrote“. Kroz individualne aktivnosti učenici su morali koristiti lijepe riječi, pisati lijepe tajne poruke, poruke zahvale, čestitke, morali su posjetiti bake, djedove, roditeljima reći koliko ih vole, zagrliti prijatelje i darivati tajnoga prijatelja. Bili su i kreativni pa su izrađivali origami drvce za pano i uređivali učionicu za Božić. Upoznali su se i s dječjim pravima i donijeli važne odluke o promjenama koje će provoditi sljedeće godine.

I učenici 8.a i 8.b razreda su prvi puta sudjelovali u projektu. Jako im se svidjelo što mogu samostalno birati aktivnosti kojima će moći nekoga razveseliti. Tako su pomagali jedni drugima u učenju, družili se s vršnjacima u razredu s kojima se inače manje druže, dijelili zagrljaje, pisali tajno pismo učiteljici, pomagali roditeljima, uveseljavali bake i djedove, dijelili poruke i još mnoštvo većih i manjih aktivnosti s kojima su širili dobrotu.

U tih 20 dana svi učenici su sudjelovali i u humanitarnim akcijama naše škole kao što su skupljanje plastičnih čepova za skupe lijekove, donošenje hrane za Pučku kuhinju, a na Božićnom sajmu smo ponudili naše radove i skupljali novac za projekt „Škole za Afriku“ i druge humanitarne akcije. Projekt je bio zabavan i s veseljem smo ispunili sve ciljeve i zadatke.  


 

Arhiva vijesti