POSJET UČENIKA 8. RAZREDA VUKOVARU

28.01.2019. 22:13

Jedan od osnovnih odgojno-obrazovnih zadataka Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provedba je programa obveznih jednodnevnih i dvodnevnih posjeta Vukovaru učenika osmih razreda osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske.

Tako su naši učenici 8.a i 8.b razreda u pratnji razrednica i knjižničarke u ponedjeljak 28. siječnja 2019. godine posjetili Vukovar. Tijekom terenske nastave u Vukovaru naši su učenici učili o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici su posjetili memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara.

Terenska nastava u Vukovaru završila je Školom mira, predavanjem na kojem su učenici čuli značaj ali i poruke mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u potpunosti snosi troškove organizacije Projekta, što uključuje prijevoz, prehranu i ulaznice za učenike i njihove pratitelje.

Arhiva vijesti