VALENTINOVO U ŠKOLI

14.02.2019. 18:48

I ove smo godine s našim učenicima u četvrtak 14. veljače obilježili Valentinovo. Uz uobičajena ljubavna pisamca koje su učenici pisali, a ljubavni ih poštari podijelili svim zaljubljenim učenicima, ove su godine u učionici Hrvatskoga jezika, učiteljice T. Pauković i A. Tokić,  6. sat održale sat ljubavne poezije.

Satu su prisustvovali unaprijed odabrani učenici 5.-8. razreda. Za ljubavni su sat trebali pripremiti i izražajno interpretirati jednu ljubavnu pjesmu naših poznatih autora ljubavne poezije. Tako su se tu našle pjesme Dragutina Tadijanovića, Dobriše Cesarića, Jure Kaštelana, Zvonimira Goloba i mnogih drugih…

Učenici su nakon interpretacije pjesme rekli svoje mišljenje te zašto im se upravo ta ljubavna pjesma sviđa i zašto su ju odabrali. Nakon interpretiranja pjesama i razgovora uslijedio je kviz u kojem su učenici trebali u skupinama odgovarati na pitanja vezana uz temu ljubav. Točne smo odgovore provjeravali na način da skupina koja prva riješi zadatak digne ruku i pročita odgovor. Učenici su se dobro zabavili i za kraj je svaki učenik dobio na poklon jedno čokoladno srce.