INTEGRIRANI DAN - "MOJE DRUGO LICE"

05.03.2019. 21:12

Uoči blagdana Pepelnice ili Čiste srijede, u utorak 5. ožujka u našoj je školi održan integrirani dan pod nazivom Moje drugo lice.

Tog pokladnog utorka u obje je naše školske zgrade bilo jako veselo. Tako su razrednom nastavom u matičnoj školi prošetale brojne vile, princeze, ratnici, bebe, bakice… koji su tijekom prijepodneva izrađivali raznorazne vesele i šarene maske kao i tradicionalna glazbala (najzastupljeniji je gradivni materijal bio papir). U našoj se područnoj školi istovremeno održavao ples pod maskama, nakon kojega je maškarana povorka, u pratnji razrednica i ostalih nastavnica, krenula u šetnju selom. Putem ih je dočekala okrjepa (krofnice, kiflice i sokovi) koju su priredile majke naših učenika.

Učenici predmetne nastave svoje su drugo lice mogli prikazati sudjelujući u raznim radionicama koje su za njih priredili njihovi učitelji. Tako su učenici mogli odabrati između 8 radionica: Drž’te lopova, Zemlja Zbrkovijestija, Svi smo mi Luka Modrić, Prepoznaj me, Povijest karnevala, Nigdjezemska, Soba misterija i Superheroes – Games in costumes.

Pored odlične zabave i iskazane kreativnosti u radu i sudjelovanju u radionicama, naši su učenici uživali u ovakvom obliku nastave. Integriranim se učenjem ujedinjuju odgojni i obrazovni zadatci, a učenik spoznaje gledanjem, slušanjem, istraživanjem i zaključivanjem te suradničkim aktivnostima dolazi do rezultata i rješenja.