TERENSKA NASTAVA 2. RAZREDA - GISKO I PROMET

09.05.2019. 12:08

Unatoč kišnome danu i ružnome vremenu, učenici 2. a i 2. b razreda svoje su prijepodne toga četvrtaka 9. svibnja proveli odlično raspoloženi. Oni su, naime, u pratnji razrednica Marijane Butor i Dubravke Nemet te školske knjižničarke Vlasta Stubičar posjetili Osijek.

Jedan od razloga odlaska bilo je upoznavanje kulturnih ustanova. Tako su upoznali Gradsku i sveučilišnu knjižnicu u Osijeku, točnije njihov dječji odjel. Ondje su ih dočekale knjižničarke Melita i Suzana koje su ih upoznale s radom i zadaćom knjižnice, a zatim im predstavile zanimljive knjige te održale prigodnu pričaonicu vezanu uz predstojeći Majčin dan. Ono što je učenike najviše oduševilo bila je radionica pisanja i crtanja 3D olovkama. Tako su svi mogli isprobati crtati i ponijeti svoj crtež kući.

Nakon knjižnice, uslijedila je kraća stanka za užinu a potom su krenuli upoznati promet. Pridržavajući se i poštujući prometna pravila, pješice su stigli na Željeznički kolodvor. Ondje su ponovili i usustavili gradivo Prirode i društva o prometu koje upravo uče, a isto to su napravili i na Autobusnome kolodvoru. Pomalo umorni i mokri, ali veseli zbog novih spoznaja, vratili su se sretno kućama.