PUB QUIZ

23.05.2019. 22:16

Ispunivši veliku želju naših osmaša, učiteljice Natali Milaković i Monika Mrkonjić priredile su u ovoj školskoj godini još jedan pub kviz. Tako je u četvrtak 23. svibnja s početkom u 18 sati u školi ponovno bilo veselo i uzbudljivo.

Iako je bilo prijavljeno čak 15 ekipa raznoraznih neobičnih i šaljivih imena, dvije su ekipe odustale od natjecanja tako da se ukupno natjecalo 13 ekipa. Tema kviza bila je opća kultura, a područja koja su ipak bila najzastupljenija su sport, glazba, nešto geografije i gastronomije. Kviz su vodile učiteljice ali uz veliku pomoć hostesa. Kako natjecatelji ne bi bili gladni niti žedni, za njih su se pobrinuli konobari i konobarice noseći osvježenje (sokovi) ali i razne kolačiće koje su (buduće slastičarke) ispekle učenice. Odgovore i njihovu točnost provjeravale su nastavnice u žiriju – Sanja Vujnović, Snježana Kralj i Vlasta Stubičar.

Najviše znanja, spretnosti ali i brzine ipak su pokazali najstariji učenici. Tako su prvo mjesto osvojili članovi skupine SFRA (skraćeno od Socijalistička Federativna Republika Antunovac) a činili su je učenici Bruno Kranic, Moreno Dražić, Tin Uzelac i Karlo Varnica kojima čestitamo na 1.mjestu. Drugoplasirani su bili članovi ekipe Jedači u sastavu Ivan Balaž, Patrik Bregović, Luka Šoš i Danijel Galunić. Treće su mjesto izborili Klošari u sastavu Patrik Šerić, Fran Matijević, Noa Sitar i Gabrijel Sporiš. Najuspješniji su osvojili slatke nagrade, a svima ostalim natjecateljima zahvaljujemo na sudjelovanju kao i na prikupljenim novčanim sredstvima koje su učenici namijenili u humanitarnu svrhu.