EKSKURZIJA 8. RAZREDA U DALMACIJI

31.05.2019. 21:49

Upoznati ljepote hrvatskih rijeka naši su učenici 8.-ih razreda krenuli u petak 31. svibnja. Polazak ispred škola bio je u 6 ujutro. Prvo odredište bile su Rastoke i njezine rijeke Korana i Slunjčica. Ondje nas je dočekalo stručno vodstvo i obilazak uz zanimljive priče. Nakon Rastoka krenuli smo prema odredištu – našem odmaralištu koje se nalazilo u mjestu Brodarica pokraj Šibenika. Sljedeća rijeka bila je Krka i prekrasan pogled na šibenski zaljev. Uz kraće zaustavljanje i fotografiranje, krenuli smo prema odmaralištu. Nakon smještaja u sobe, upoznavanje odmarališta i naših domaćina, zabava je krenula… večera, disko, karaoke, razne igrice….

Sljedećega dana krenuli smo prema Omišu. Unatoč ružnijem vremenu i kišici koja je sipila, uživali smo u vožnji kanjonom rijeke Cetine. Nakon ručka na obali Cetine u prekrasnim Radmanovim mlinicama, krenuli smo posjetiti i upoznati najveći dalmatinski grad Split. Uz stručno vodstvo razgledali smo Dioklecijanovu palaču a zatim se vratili u naše odmaralište. Navečer, nakon večere ponovno je uslijedila zabava, ples i nogometna utakmica.

Trećega dana krenuli smo prema rijeci Neretvi. Sunčano i lijepo vrijeme dopustilo je uživanje u foto-safariju i vožnji kanalima delte Neretve. Nakon ručka u Neretvanskoj kući sunčano vrijeme požurilo nas je u odmaralište na kupanje. Hrabriji učenici kupali su se u moru (koje nije bilo pretoplo) ali i u bazenu u odmaralištu.

Posljednjega dana čekao nas je otok Krapanj, poznat po spužvarstvu. Doznali smo nešto više o spužvama, njihovom uzgoju i vađenju kao i čemu one služe. Povratak u odmaralište iskoristili smo za još jedno kupanje u moru i igre u bazenu a onda nas je čekao grad Šibenik. Nakon razgleda katedrale i šetnje gradom, umorni ali prepuni dojmova krenuli smo kući.

Arhiva vijesti