TERENSKA NASTAVA 4. RAZREDA U ZAGREB

01.10.2019. 22:06

I ove su godine u utorak 1. listopada naši učenici 4.a i 4.b razreda u pratnji razrednica Julijane i Marije te ravnatelja škole, posjetili glavni grad Republike Hrvatske - Zagreb.

Putovanje je započelo u 6 sati polaskom iz Antunovca i Ivanovca. Dan je bio lijep i ugodan za obilazak i razgledanje znamenitosti grada. Tako su po dolasku u Zagreb prošetali Botaničkim vrtom a potom razgledali Tehnički muzej i Planetarij. Ondje su upoznali zaista mnoštvo izloženih predmeta iz raznih razdoblja.

Nakon muzeja, naši su učenici prošetali samim središtem grada gdje su, uz stručno vodstvo, doznali puno zanimljivosti o zagrebačkoj katedrali, crkvi sv. Marka, zgradi Banskih dvora te Hrvatskoga sabora, Jelačićevom trgu i kipu hrvatskoga bana Josipa Jelačića.

Iako pomalo umorni od šetnje gradom, posebno su se veselili i s nestrpljenjem su čekali odlazak i obilazak zagrebačkoga zoološkoga vrta u Maksimiru. Tako su učenici ondje mogli upoznati i uživo vidjeti zaista brojne životinje i životinjske vrste, pa čak i one za koje poneki nisu znali niti da postoje.

Umorni, ali zadovoljni i prepuni dojmova sretno su se vratili kućama.

Arhiva vijesti