MARTINSTAG 2019.

12.11.2019. 23:13

U utorak 12. studenoga 2019. godine u našoj smo školi obilježili blagdan sv. Martina na njemački način. U obilježavanju sudjelovali su učenici četvrtih i petih razreda izborne nastave njemačkog jezika pod vodstvom učiteljice Dijane Mišević te uz pomoć učiteljice Martine Duk.

Učenici su tijekom rujna, listopada i studenoga sudjelovali na različitim kreativnim radionicama na kojima su izrađivali i ukrašavali lampione od staklenki, pisali kratke pjesmice Elfchen na temu sv. Martina, rješavali radne listiće i igrali društvene igrice učeći pritom o tradiciji obilježavanja sv. Martina u Njemačkoj i uspoređujući njihove i naše običaje. Sve navedene aktivnosti dio su projekta planiranog u suradnji s učenicima OŠ „Tin Ujević“ koji su također obilježili Martinje u svojoj školi.

Tako smo se u utorak okupili u školi pri čemu je našoj feštici nazočio i  župnik Andrija Vrbanić koji je učenicima pobliže opisao život sv. Martina. Nakon zabavnih igara i male zakuske, izašli smo u školsko dvorište s upaljenim laternama i izveli Martinsumzug (povorku oko škole s upaljenim laternama) pjevajući njemačke pjesmice kao što su Laterne, Laterne, Martin war ein frommer Mann...
Sve aktivnosti učenika su fotografirane te će pomoću tehnologije i digitalnih alata biti izrađen kratki film koji će se prikazati ostalim učenicima koji pohađaju nastavu njemačkog jezika. Također će biti održana video konferencija s učenicima iz OŠ “Tin Ujević“  iz Osijeka kako bi učenici međusobno razmijeniti svoja iskustva. Učenici su bili jako zadovoljni projektom te su pokazali zanimanje za ovakav način razvijanja međukulturnih kompetencija.