TERENSKA NASTAVA 3. RAZREDA U OSIJEK

14.11.2019. 23:17

U četvrtak 14. studenoga učenici 3.a i 3.b razreda svoju su nastavu toga dana odradili u Osijeku. Tako su u pratnji svojih razrednica Marijane i Dubravke te knjižničarke posjetili Arheološku muzej u Osijeku. Ondje su, uz stručno vodstvo i zanimljive priče kustosa muzeja Marine i Igora, razgledali stalni postav muzeja – prapovijesna nalazišta, kulture i otkrića na ovim našim prostorima a potom su razgledali i trenutačni postav „Egipatsko blago u Osijeku“.

Nakon muzeja uslijedila je stanka za užinu i kraće fotografiranje na Trgu svetoga Trojstva u Tvrđi. Potom smo se uputili u prostorije Županije Osječko-baranjske. Ondje su nas u svečanom plavom salonu dočekali županovi suradnici i pomoćnici te nas je došao pozdraviti i naš župan gospodin Ivan Anušić. Ukratko nas je upoznao sa zadaćama i poslovima župana a zatim su učenici imali priliku pitati razna pitanja. Zaista je bilo neobičnih i simpatičnih pitanja na koja je župan više-manje uspješno odgovorio. Učenike područne škole najviše je zanimala mogućnost izgradnje školske dvorane za koju je župan rekao da je planirana i nada se skoroj izgradnji. Po završetku susreta okrijepili smo se sokovima i bombončićima te zahvalili na gostoprimstvu.

Vrijeme do polaska kućama iskoristili smo kraćim razgledom osječke konkatedrale u kojoj su nas najviše oduševili motivi Isusova života oslikani na zidovima, stropu te prozorskim staklima.

Arhiva vijesti