PROJEKT 20 DANA DOBROTE

13.01.2020. 06:42

Kako je već postao običaj, u našoj školi se krajem studenog i u prosincu, projektom „20 dana dobrote“, širi dobrota činjenjem dobrih djela.

U projektu su sudjelovali učenici 1.a, 2.a, 3.a i 5.a razreda sa svojim učiteljicama Majom, Suzanom, Marijanom i Sanjom, ali neposredno i svi učenici naše škole kroz različite sadržaje.

Uvod u aktivnosti bio je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, kada smo se prisjetili sve djece koja su nastradala u ratu te smo im, u suradnji sa skupinom za uređenje Biblijskog vrta i vjeroučiteljicom Danijelom, odali počast izradom bijelih vjetrenjača kojima smo ukrasili školu, ali i sadnjom lukovica koje će nas u proljeće pozdraviti bijelim cvjetovima visibaba.

Zahvalni na svemu što imamo, odlučili smo pomoći onima koji su u potrebi pa smo, uz vodstvo učiteljice Sanje, prikupljali hranu za pomoć Pučkoj kuhinji. Učenici su donosili potrebne namirnice želeći tako pomoći drugima da što ljepše i lakše proslave Božić. Ali, kako je srce naših učenika veliko i uvijek spremno na pomoć i onima koji su daleko, učiteljica Maja nas je uključlila u projekt „Za Afriku“. Rješavali smo zadatke, bojali, igrali igrice i upoznavali druge kulture, ali i sakupljali novčiće za školovanje djece na tom dalekom kontinentu.

Nastavili smo s humanitarnim radom kroz izradu božićnih ukrasa na našim radionicama, u čemu smo imali pomoć i podršku roditelja te sudjelovanjem na Božićnom sajmu.

Tu ne prestaju naše aktivnosti dobrih djela. Unutar svakog razreda, učenici i učiteljice su imali zadatke i zadaće kojima su se bavili, pa je tako trebalo biti: uzoran učenik, dobar prijatelj, marljiv član obitelji, tajni prijatelj i nadasve dobra osoba koja ne čini dobra djela samo 20 dana u godini, već svaki dan i u svakom trenutku, jer i mali učenik zna da je DOBRO ČINITI DOBRO.

Marijana Butor, voditelj projekta

Arhiva vijesti