MAŠKARE 2020.

25.02.2020. 21:57

Pokladni utorak, dan uoči Pepelnice ili Čiste srijede kojom za katoličke vjernike započinje četrdesetodnevna priprema za najveći katolički blagdan Uskrs, obilježen je tradicionalno veselim maškarama. Toga su dana učenici pratili nastavu pod maskama, ali i prošetali našim mjestima.

Tako su se učenici područne škole u Ivanovcu u maskiranoj povorci prošetali mjestom i uputili na sportsko igralište prema novom naselju. Putem su ih dočekale prigodne krofne, bombončići, sokovi – okrjepa koju su priredili roditelji. U novom su naselju predstavili svoje maske, zabavili se i poigrali te se potom vratili u školu.

I učenici razredne nastave u Antunovcu iskoristili su lijepo vrijeme i maskirani prošetali mjestom. Također su ih dočekali roditelji i darivali slatkišima. Ispred Općine odlučili su uplašiti načelnika i njegove suradnike, no to im baš nije pošlo za rukom. Ipak su zaradili samo slatkiše.

Učenici predmetne nastave šetali su školskim hodnicima, a stručno je povjerenstvo promatralo maske. Odabrali su najuspješnije. Tako je 1. mjesto osvojila Frida – učenica Karla Fuček, na drugom se mjestu našao jedan papa – učenik Matej Bogi, dok je treće mjesto pripalo Kokici – učenici Luciji Faktor. Ipak su podijelili još jednu nagradu za najoriginalnije izrađene filmske maske koje su u kućnoj izradi napravile učenice Tara Krajnović i Nina Pekanović. 

Arhiva vijesti