PONOSNI SMO - LUCIJA HUNJADI

16.11.2020. 17:12

Našu su školu pohađali ili još uvijek pohađaju učenici na koje smo jako ponosni. Ponosni na njihove uspjehe postignute na raznim natjecanjima u znanju, na uspjehe i rezultate ostvarene na raznim sportskim natjecanjima što na razini školskih sportskih natjecanja što na razini klupskih osobnih. Ponosni smo i na učenike koji su svoj uspjeh ostvarili u raznim umjetničkim poljima, u glazbenoj umjetnosti, dramskoj, … ali i na njihova daljnja životna postignuća. To nas je učinilo velikima, ponosnima i sretnima jer znamo da radimo svoj posao na najbolji način i pružamo im mogućnosti da mogu odabrati svoj pravi put.

Učenica na koju smo posebno ponosni i koja je zasigurno ostavila svoj blještavi trag u životu naše škole i kojoj želimo posvetiti ovih nekoliko rečenica je to zaslužila. Zaslužila je to svojim radom, upornošću, trudom, primjernim ponašanjem, svojom dobrotom. Učenica koja je, kamo god išla i u čemu god sudjelovala, ponosno predstavljala našu školu, naša (sad već bivša) učenica Lucija Hunjadi.

Lucija je prošle školske godine 2019./20. završila 8.a razred s odličnim uspjehom kao što je završila i sve prethodne razrede naše škole. Od ove je školske godine učenica 1.c razreda III. gimnazije u Osijeku. Od početka svoga osnovnog školovanja, Lucija je rado i uvijek sudjelovala u svim aktivnostima, pomagala u provedbi svih projekata, u raznim sportskim natjecanjima ali i u natjecanjima u znanju u gotovo svim područjima i iz gotovo svih predmeta. No, Lucija je rado pomagala i ostalim učenicima u ostvarivanju njihovog uspjeha u školi, pomagala oko zadaća, često objašnjavala ostalima gradivo koje ne razumiju, podijelila svoje zadaće i radove…. Sudjelovala je u projektima zdrave prehrane, školskim pub quizovima, na međuškolskom kvizu čak dvije godine, na noći znanosti, noći čitanja, u skrivenom svijetu kazališta, Klokanu, u raznim sportskim natjecanjima – atletici, krosu (odlazak na Državno natjecanje) i uvijek je u svemu što radi bila odgovorna. Svojim je radom i trudom ostvarila i zapažene rezultate, posebice u 7. i 8. razredu kada je iz nekoliko predmeta sudjelovala i na županijskim natjecanjima (kemija, biologija, hrvatski jezik). Glavnu je nagradu za svoju marljivost, unatoč pandemiji i okolnostima u kojima je završila svoj 8. razred te ne održavanju brojnih natjecanja tijekom proljeća 2020., ostvarila ove jeseni 2020. kada je učenicima prošlogodišnje školske generacije omogućeno održavanje i provedba natjecanja u znanju. Tako je Lucija sudjelovala na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, županijskom natjecanju iz kemije na kojem je ostvarila 2. mjesto, te županijskom natjecanju iz biologije na kojem je osvojila 1. mjesto te pozvana sudjelovati na Državnom natjecanju iz biologije. S obzirom na epidemiološke mjere i pandemiju koja je i dalje prisutna, natjecanje će se za sve učenike provesti u školama iz kojih dolaze, pa će tako Lucija 24. studenoga sudjelovati na natjecanju pišući test u našoj školi. Veliku podršku i potporu u svemu dali su joj i učitelji naše škole koji su joj pomagali i pripremali ju, a posebice njezina sad bivša razrednica učiteljica Natali Milaković.

Želimo joj sretno i uspješno sudjelovanje na državnom i bez obzira na uspjeh, ona je naša prvakinja i ponos naše škole. Znamo da će i dalje nizati uspjehe u svemu što radi i u čemu god sudjeluje. Vjerujemo u nju i ponosni smo što je bila naša učenica. Draga Lucija, sretno!  

Tekst priredila: Vlasta Stubičar

Fotografiju ustupila: Lucija Hunjadi

Arhiva vijesti