PROJEKT 100. DAN ŠKOLE

19.02.2021. 11:26

„Sva velika postignuća zahtijevaju vrijeme“

Učenici i učiteljice razredne nastave u Antunovcu su 19. veljače obilježili 100. dan škole, odnosno 100. dan nastave u ovoj školskoj godini.

Projektni je dan zamišljen kao dan bez knjiga, ali posvećen broju 100 u proslavljanju vlastitih školskih  postignuća. Također, to je i e-Twinning projekt u koji su uključeni pojedini razredi naše škole te se kao takav provodi u mnogim hrvatskim i inozemnim školama.

Učenicima je taj dan vrlo zanimljiv i uvijek mu se raduju, a moto nam je „100. dan škole - 100 dana pametniji!“

U tom duhu su učenici 1.a razreda s učiteljicom Julijanom crtali čudovište Stotka, brojali i bojali do 100, radili tjelovježbu  i za svoj rad zaslužili pohvalnice.

U 2.a razredu učiteljica Maja je sa svojim učenicima provela aktivnosti rješavanja 100 matematičkih zadataka, pronalaženje i izrezivanje 100 imenica iz časopisa, smišljanje i zapisivanje riječi koje u sebi imaju riječ sto te crtanje sebe kao stogodišnjaka.

I u 3.a razredu se marljivo radilo. Učiteljica Suzana svojim je učenicima pripremila brojne zadatke i zanimljivosti kojima su obilježili taj dan, a među njima su se posebno istaknule igre i vježbe koje su proveli u dvorani, na opće veselje svih učenika.

Četvrtaši su u dogovoru sa svojim učiteljicom Marijanom došli maskirani u stogodišnjake i stogodišnjakinje. Brzo su se uživjeli u svoju ulogu pa je spontano nastala priča o tome kako je nekada bilo i kako se osjećaju sa 100 godina. Na početku su odigrali igre s riječima i slovima, izveli 100 vježbi, pronalazili 100 naselja u Hrvatskoj i procjenjivali što sve može imati veze s brojem 100 (težina, duljina, vrijeme, izgled itd.). Rad su završili pisanjem bajke od 100 riječi.

Našem projektu se pridružila i učiteljica Monika koja je s učenicima 1. i 4. razreda na satu engleskog jezika zanimljivim filmom i aktivnostima pridonijela proslavi ovog, za učenike, važnog dana.

Kroz osvrt na sudjelovanje u ovom projektu, učenici su iskazali zadovoljstvo svojim postignućima te su naveli da im to daje poticaj da se dalje trude biti još bolji, uspješniji i „pametniji“.

Zato, svim učenicima i učiteljima želimo čestitati 100. dan škole  i poželjeti im još puno uspješnih i  veselih školskih dana.

Tekst i fotografije priredila: Marijana Butor

Arhiva vijesti