POMOĆ ZA BANOVINU - VELIKA SRCA ZA MALA DJELA

02.03.2021. 11:37

Svjesni činjenice da je našu domovinu krajem 2020. godine pogodio veliki potres i da su, osim materijalne štete koja je ogromna, stradali i ljudi te da su ostali bez osnovnih životnih uvjeta, odlučili smo i mi učiniti dobra djela.

Potaknuti velikom akcijom Crvenoga križa te u dogovoru s Općinom Antunovac u našoj smo školi organizirali prikupljanje humanitarne pomoći za nastradale u potresu.

Stoga smo pozvali sve naše učenike i njihove roditelje, kao i djelatnike škole te napravili popise po razredima koje namirnice i potrepštine mogu darovati. Uglavnom su to bile osnovne higijenske namirnice (sapun, četkica i pasta za zube, šamponi, štapići za uši, vlažne maramice, jednokratne britvice, higijenski ulošci, dezinfekcijske maramice) te prehrambene nekvarljive namirnice (mesna i riblja konzerva, brašno, marmelada, riža, juha u vrećici, ulje, šećer, mlijeko, tijesto) kao i paketi dječjih pelena.

Prikupljene su namirnice naši učenici šestoga razreda složili u pakete. Sve pakete odvezli su djelatnici općine koji će ih i isporučiti u Banovinu. Hvala svima koji su pokazali svoja velika srca i svojim skromnim, malenim doprinosom pomogli nastradalima.   

Tekst priredila: Vlasta Stubičar

Fotografije: Maja Čagalj i Sanja Vujnović