LEKTIRA IZ VREĆICE

29.03.2021. 11:43

Lektira je u nastavi hrvatskoga jezika često kamen spoticanja te se mnogi učenici i njihovi roditelji zbog lektire hvataju za glavu. Jesu li problem naslovi na popisu lektire i zašto je učenicima čitanje lektire naporno, teško, dosadno, nezanimljivo…?  No, često zapravo zaboravljamo glavni razlog postojanja lektire, a to je razvijanje ljubavi prema čitanju, stvaranje književnog ukusa i kulture čitanja te bogaćenje vlastitoga rječnika.

Da lektira i nije nešto najstrašnije pokazali su naši učenici 4.b razreda koji su sa svojom učiteljicom Dubravkom obradili književno djelo Mate Lovraka Družba Pere Kvržice na drugačiji način, kao Priču iz papirnate vrećice. 

Svi su učenici nakon čitanja književnoga djela i obrade kod kuće, svoje uratke predstavili na satu lektire. Tijekom predstavljanja učeničkih papirnatih vrećica bilo je zanimljivo saznati i vidjeti što ih je sve oduševilo i kako su čitanjem doživjeli djelo. Kako su izgledale njihove papirnate vrećice i što se sve u njima nalazilo pogledajte na fotografijama snimljenim na satu.

Tekst priredila: Vlasta Stubičar

Fotografirala: Dubravka Nemet

Arhiva vijesti