OBAVIJEST O POČETKU NOVE NASTAVNE GODINE 2021./2022.

31.08.2021. 22:33

Dragi učenici Osnovne škole „Antunovac“ i poštovani roditelji. 

U ponedjeljak 6. rujna 2021. godine započinje nova nastavna godina 2021./2022.

Nadamo se da ste se lijepo odmorili i zabavili tijekom ljetnih praznika i da ste spremni za novi početak u školskim klupama. 

I ova školska i nastavna godina započinje uz određena ograničenja i epidemiološke mjere zbog proglašene pandemije virusa COVID-19, ali su one malo ublažene u odnosu na one koje su bile na snazi prošle školske godine. 

Temeljni dokument za izradu epidemioloških mjera koje svaka škola primjenjuje sukladno svojim prostornim i materijalnim uvjetima donijeli su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dana 26. kolovoza 2021. godine i možete ga pročitati OVDJE

Epidemiološke mjere koje se primjenjuju za učenike u Osnovnoj školi „Antunovac“ i s kojima se učenici trebaju dobro upoznati možete pročitati OVDJE 

Epidemiološke mjere koje se primjenjuju za roditelje i ostale posjetitelje u Osnovnoj školi „Antunovac“ možete pročitati OVDJE 

1. DAN NASTAVE - ZA SVE UČENIKE OD 2. DO 8. RAZREDA 

Svi učenici, osim prvih razreda, prva dva sata imaju sat razrednika, a dalje imaju redovitu nastavu prema rasporedu. Potrebno je za 1. dan ponijeti bilježnicu i olovku za pisanje. Preobuću nije potrebno nositi, ali si učenici trebaju ponijeti nešto za jelo, budući da školska kuhinja započinje tek od srijede.

Na satu razrednika učenici će se detaljno upoznati s epidemiološkim mjerama za ovu školsku godinu, dobiti raspored sati i sve ostale upute i važne obavijesti oko organizacije nastave.

Na satu razrednika učenici će također dobiti udžbenike. U vrećici s udžbenicima nalaziti će se i potvrde o preuzimanju udžbenika koje će dati svojim roditeljima na potpis i vratiti drugi dan u školu.

Učenici 7. i 8. razreda vraćaju se u svoja odjeljenja A i B u kojima su bili prije. Učenici 5. i 6. razreda su podijeljeni u nova odjeljenja A i B. Tko je od učenika u kojem odjeljenju učenici će moći provjeriti ulaskom u eDnevnik od subote. 

ANTUNOVAC 

JUTARNJA SMJENA

Za učenike 5.a, 5.b, 6.a i 6.b razreda nastava u ponedjeljak započinje ujutro u 7.30 sati, a za učenike 3.a razreda u 8.00 sati.

Autobus iz Ivanovca kreće u 6.55 ujutro. Svi učenici putnici prilikom čekanja autobusa i vožnje u autobusu dužni su se pridržavati epidemioloških mjera propisanima za vožnju u autobusu i obvezno moraju nositi maske tijekom vožnje inače neće moći ući u autobus.

Ulazak učenika u školu je prema rasporedu:

5.a – 7.10 ULAZAK – prednji ulaz i idu u učionicu likovnog

5.b – 7.10 ULAZAK – stražnji ulaz i idu u učionicu hrvatskog

6.a – 7.20 ULAZAK – prednji ulaz i idu u učionicu vjeronauka

6.b – 7.20 ULAZAK – stražnji ulaz i idu u učionicu matematike

3.a – 7.50 ULAZAK – stražnji ulaz

Prije ulaska u učionicu obvezno je pranje ruku.

POPODNEVNA SMJENA

Za učenike 7.a, 7.b, 8.a i 8.b razreda nastava u ponedjeljak započinje popodne u 14.00 sati, a za učenike 2.a i 4.a razreda u 13.30 sati.

Autobus iz Ivanovca kreće u 13.25 popodne. Svi učenici putnici prilikom čekanja autobusa i vožnje u autobusu dužni su se pridržavati epidemioloških mjera propisanima za vožnju u autobusu i obvezno moraju nositi maske tijekom vožnje inače neće moći ući u autobus.

Ulazak učenika u školu je prema rasporedu:

2.a – 13.20 ULAZAK – prednji ulaz    

4.a – 13.20 ULAZAK – stražnji ulaz

7.a – 13.40 ULAZAK – prednji ulaz i idu u učionicu likovnog

7.b – 13.40 ULAZAK – stražnji ulaz i idu u učionicu hrvatskog

8.a – 13.50 ULAZAK – prednji ulaz i idu u učionicu vjeronauka

8.b – 13.50 ULAZAK – stražnji ulaz i idu u učionicu matematike

Prije ulaska u učionicu obvezno je pranje ruku.

IVANOVAC

Učenici od 2. do 4. razreda u Ivanovcu prvi dan nastave dolaze prema sljedećem rasporedu ulaska u školu i početka nastave:

2.b – ULAZAK U 7.40  - s nastavom počinju u 7.50 sati

3.b – ULAZAK U 7.30  - s nastavom počinju u 7.40 sati

4.b – ULAZAK U 7.20  - s nastavom počinju u 7.30 sati

PRIJEM UČENIKA 1. RAZREDA

Prijem učenika 1. razreda u Antunovcu započinje u 9.15 sati ispred ulaza u školu.

Prijem učenika 1. razreda u Ivanovcu započinje u 10.00 sati ispred ulaza u školu.

Učenike će na ulazu u školu pozdraviti ravnatelj, pedagoginja i njihova učiteljica. Sukladno epidemiološkim mjerama, s učenikom 1. razreda može u školskom dvorištu na prijemu biti prisutan 1 roditelj. Također molimo roditelje da, koliko je moguće, održavaju fizički razmak od ostalih roditelja i učenika.

Nakon pozdravnih govora, učiteljica će povesti učenike u njihov razred i s njima se zadržati 1 školski sat u upoznavanju i razgovoru. Za vrijeme dok je učiteljica s učenicima u razredu roditelji će ispred škole preuzeti udžbenike i potpisati izjave o preuzimanju udžbenika.

Arhiva vijesti