PREDAVANJA O HRANI U OKVIRU PROJEKTA ŠKOLSKA SHEMA

15.09.2021. 19:40

I ove se školske godine na državnoj razini nastavlja provedba školske sheme kroz dodjelu besplatnih obroka voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda kao i putem raznih edukativnih aktivnosti za djecu u osnovnim i srednjim školama.

Kroz školsku shemu nastoji se među učenicima povećati unos svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda što bi dovelo do smanjenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika, ali i edukacija vezana uz smanjenje otpada od hrane.

Predavanje o uzgoju voćaka, korisnim i štetnim kukcima kao i zaštiti voćaka od štetnih kukaca za učenike 5.a i 5.b razreda u našoj je školi održala predstavnica Školske sheme u srijedu 15. rujna. Tom je prilikom objasnila učenicima kako izgraditi male hotele za korisne kukce koji pomažu u očuvanju voćaka.

Nakon predavanja učenici su imali priliku kušati i ocijeniti nekoliko vrsta voća (breskve, nektarine, šljive te grožđe) da bi nakon kušanja, svi zajedno obišli voćnjak u školskome dvorištu. U voćnjaku su pregledali jesu li naše školske voćke zdrave te što bismo mogli učiniti da uspješnije i kvalitetnije rastu.

 

Izvijestila i fotografirala: Monika Mrkonjić

Tekst priredila: Vlasta Stubičar 

Arhiva vijesti