BICIKLIJADA DO VOĆNJAKA MILAS

01.10.2021. 23:02

I ove su se školske godine naši učenici područne škole iz Ivanovca u pratnji svojih razrednica već tradicionalno uputili posjetiti voćnjak obitelji Milas. Biciklistička avantura do voćnjaka i natrag u školu održana je prvoga dana listopada, u petak prijepodne.

Kako je u tijeku berba jabuka, naši su učenici poželjeli doznati kako zapravo izgleda voćnjak, koje se sve voćke te sorte voća ondje uzgajaju i koji su jesenski poslovi u njemu najzastupljeniji. Po dolasku biciklima do voćnjaka, učenici su najprije obišli i razgledali voćnjak. Potom su doznali i ponešto više o samom načinu uzgoja jabuka kao i berbi koja je u tijeku, a uvijek doznaju i ponešto o vrstama jabuka koje se mogu pronaći u voćnjaku obitelji Milas. Odlazak u voćnjak ujedno je bila i prilika kušati razne jabuke te doznati više o dobrobiti zdravoga načina života kao i zdrave prehrane, posebice jabuka, na naš organizam. 

No ipak, najviše radosti učenicima je donijelo lijepo i ugodno sunčano prijepodne te zajednički boravak na čistom zraku kao i vožnja biciklima upotpunjena njihovim smijehom i veseljem.

Fotografirala: Edita Starčević

Tekst priredila: Vlasta Stubičar