SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA

25.11.2021. 18:05

I ove smo godine s našim učenicima sudjelovali u projektu World Space Week.

Tema za 2021. godinu je Women in Space (Žene u svemiru). Projekt naše škole nazvali smo Woman Power in Space. Ove su godine u obilježavanje Svjetskog tjedna svemira bili uključeni učenici 1.a, 3.a i 5.b razreda.

Učenici 1.a razreda upoznali su se s pojmovima astronaut/astronautkinja i svemir, bojali su listiće s astronautkinjama i njima ukrasili veliki pano na kojem su postavljene planete Sunčeva sustava. Potom su još izradili i rakete od papira, najlona i štapića.

Učenici 3.a razreda pogledali su kraći film o prvoj ženi u svemiru, zatim su izradili papirnate rakete a onda se upustili u dizajniranje kostima za astronautkinje.

Učenici 5.b razreda istražili su o astronautkinjama, pogledali su kratke filmove o životu astronautkinja u svemirskoj stanici i uočili razlike u svakodnevnom životu u svemirskoj stanici i onom koji mi provodimo svaki dan na planeti Zemlji (pranje kose, zubi, priprema hrane, spavanje...). Razgovarali smo što sve treba imati osoba koja bi željela postati astronaut, koje su prednosti tog zanimanja, a koje opasnosti te nedostaci. Nakon toga nacrtali su kako zamišljaju astronautkinje u svemiru.

Priredila i izvijestila: Monika Mrkonjić

 

Arhiva vijesti