1.A RAZRED - 100. DAN ŠKOLE

17.02.2022. 12:03

Prvašići naše škole s velikim su veseljem dočekali svoj stoti dan proveden u školi. Taj smo dan proslavili svoja postignuća te smo kroz zanimljive zadatke pokazali svoja znanja. Zbog svega toga smo se osjećali kao kraljevi i kraljice, pa smo za početak izradili sebi krune koje smo ponosno nosili na svojim glavama. Zajedničku smo proslavu posvetili broju sto pa smo zapisivali što možemo napraviti sto puta, što bismo voljeli imati u sto primjeraka i na što bismo potrošili sto kuna. Odgovori su bili zanimljivi i maštoviti, kako i priliči.

Na satu tjelesnog smo dali sve od sebe da napravimo sto zadanih vježbi, a nismo zabušavali ni na matematici dok smo rješavali sto zadataka. Zabavljali smo se dok smo crtali čudovište imena Stotko i oslikavali novčanicu sa svojim likom. Maštali smo gdje ćemo biti za sto dana u budućnosti te priželjkujemo da nam se te želje i ostvare.

Stoti dan škole obilježili smo i na satu engleskog jezika i vjeronauka. Zajedno s učiteljicom Monikom smo se prisjetili sto riječi na engleskom jeziku, igrali igru Simon says i pjevali pjesmice. Na satu vjeronauka učenici su sakupljali 100 ovčica s lijepim riječima, a vjeroučiteljica Danijela ih je sve brižno prikupila u zajedničko stado.

Do kraja nastavne godine imamo manje od sto dana, a nastavit ćemo se i dalje truditi i stjecati znanje na koje ćemo biti ponosni.

Izvijestila i fotografirala: Marijana Butor