SUSRET S KNJIŽEVNICOM ŽELJKOM HORVAT - VUKELJA

08.02.2022. 12:17

U našu je školu ponovno stigla poznata dječja spisateljica i autorica brojnih lektirnih naslova za učenike, Željka Horvat Vukelja. Iako je prije nekoliko godina posjetila našu školu uživo, ovoga puta nažalost morala je to učiniti online. No, to nikako nije umanjilo zanimljivost samoga susreta.

Nakon što se sama ukratko predstavila našim učenicima 2.a i 4.a razreda te im ispričala kako već bila u našoj školi, susret je započela novom pričom o stablima javora i smreke koju je nedavno napisala. Uz zanimljiv način pripovijedanja same priče, učenike je pozvala da joj se pridruže u prepoznavanju vrsta stabala i listova. Uslijedila je još jedna nova i zanimljiva priča o dječaku i glazbenim instrumentima. Nakon priče, priredila je i kviz u prepoznavanju instrumenata. Čak je priredila i zanimljive rebuse koje jako voli rješavati.

Za kraj, upoznala je učenike s okvirom za slike te im ispričala i njegovu priču. Taj je okvir silno želio imati sliku. Potom je pozvala učenike da naslikaju sliku za njezin okvir te joj, uz pomoć suradnice Maje koja nam je (uz Školsku knjigu) i omogućila susret, pošaljemo likovne radove. Najuspješniji će likovni radovi biti i prigodno nagrađeni. Prije samoga kraja susreta podsjetila je učenike i pozvala ih neka čitaju, posuđuju knjige, listaju enciklopedije…., tako će ujedno i vježbati čitanje ali i naučiti i vidjeti brojne zanimljive stvari i priče.  

Arhiva vijesti