TERENSKA NASTAVA 6. RAZREDA - PP PAPUK

16.05.2022. 21:19

Cjelodnevna terenska nastava za učenike 6.a i 6. b razreda održala se u Parku prirode Papuk na Jankovcu u ponedjeljak 16. svibnja. Polazak ispred škole bio je u 7 sati, a u pratnji učenika bili su razrednici Natali Milaković i Ivica Pačarić te nastavnik geografije i povijesti Marko Jurkić.

Po dolasku na Jankovac učenike je dočekao čuvar prirode (rendžer) koji ih je proveo po Grofovoj stazi. Tijekom šetnje i obilaska, učenici su mogli doznati i posebnosti parka kao i neke zanimljivosti. Tako je Papuk poznat i kao zimovalište šišmiša, čak 11 vrsta šišmiša obitava na tom području. Također je poznat i po veličanstvenome slapu Skakavcu, a doznali smo i da je voda u potoku vrlo čista (moguće ju je izravno piti) a što potvrđuju i njezini stanovnici, riječne pastrve i rakovi za koje znamo da žive samo u čistim vodama. Saznali smo također i da se potok ulijeva u rijeku Dravu.

Nakon šetnje, učenici su odradili radionice iz prirode u kojima je zadatak bio mjerenje pH tri različita uzorka tla. Nakon radionica, uslijedio je ručak u domu a nakon ručka vrijeme je predviđeno za odmor i razne igre.

Za kraj su ostala i sportska natjecanja. Tako su u nogometnom srazu protiv vršnjaka iz škole iz mjesta Adamovec, naši učenici ostvarili pobjedu. Osim susreta u nogometu, naši su učenici održali i međurazredna natjecanja u odbojci, badmingtonu te trčanju. I ovoga puta uspješniji su bili učenici 6.b razreda. Umorni, ali prepuni dojmova i novih spoznaja svi skupa sretno su se poslije 19 sati vratili kućama.  

Izvijestila i fotografirala: Natali Milaković

Tekst priredila: Vlasta Stubičar

Arhiva vijesti