DAN ŠKOLE - OBITELJSKI DAN

01.06.2022. 20:33

U današnje vrijeme, gdje obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvijestiti koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi… Svi su oni dio svakog pojedinog ljudskog bića, svi su oni važni u razvoju osobnosti pojedinca, te što kvalitetniju, tolerantniju, povezaniju obitelj imamo, veće su šanse da ćemo odgojiti i kvalitetnije, tolerantnije i povezanije društvo. Kako je obitelj važna za kvalitetan razvoj svake osobe, tako je uspješna i kvalitetna suradnja učenika, škole i obitelji važna.

Upravo stoga, proslavu Dana naše škole htjeli smo obilježiti na pomalo drugačiji način od klasičnih priredaba, uključivši tako u našu svečanost cijele učenikove obitelji, bake, djedove, tete…kako bismo svi skupa zajedno u veselju, druženju, natjecanju proslavili rođendan škole.

Naš je Obiteljski dan održan u srijedu 1. lipnja 2022. u popodnevnim satima u prostorijama škole te na školskim sportskim terenima te školskome dvorištu matične škole u Antunovcu te područne škole u Ivanovcu.

Zaista smo oduševljeni odazivom roditelja te njihovim uključivanjem u aktivnosti predviđene toga popodneva. A bilo je toga popodneva zaista svega i svatko je mogao pronaći nešto što voli i uživati zajedno s djecom ali i u druženju s drugim roditeljima. Održana su razna natjecanja u starim športovima, natjecanja u društvenim igrama, sportska natjecanja u odbojci, nogometu… Održan je i tradicionalni pub quiz u kojem je sudjelovalo čak 16 ekipa. Izabran je i najbolji kolač/slastica koje su priredila majke naših učenika.

Za sam kraj našeg veselog druženja, svečano je bilo i tijekom podjele priznanja, zahvalnica najuspješnijim učenicima koji su osvajali nagrade na raznim natjecanjima u znanju te na sportskim natjecanjima u ovoj školskoj godini. Tom su prigodom proglašeni i najučenici generacije 8. razreda te podjela priznanja učiteljicama.

Fotografirali: Tomislav Duk, Dora Vuković, Maja Čagalj

Izvijestila: Vlasta Stubičar