PROJEKT 2.A RAZREDA - ZANIMAJU ME ZANIMANJA

13.10.2022. 17:35

U sklopu ostvarivanja ciljeva razrednoga projekta „Zanimaju me zanimanja“, učenici 2.a razreda 13. su listopada 2022. upoznali dva vrlo zanimljiva zanimanja.

Prvo nas je posjetio mag. med.techn. Ivan Vilović te nam pokazao vozilo hitne pomoći i opremu koja se u njemu nalazi. Učenicima je pojasnio namjenu hitne službe, opisao im kako djelatnici izlaze na intervencije te kako se postaje medicinskim tehničarom. Naravno, morali smo isprobati i sirenu, ali i provozati se u kolicima.

U drugom je dijelu posjete učenicima prikazana masaža srca i Heimlichov hvat na specijalnoj lutki. I to su učenici probali, ali i naučili kako se pravilno ponašati ukoliko je netko ozlijeđen. Zatim smo ponovili važne brojeve telefona za žurne službe te smo naglasili važnost ovog zanimanja za sve ljude. Matinom smo tati poželjeli što manje posla i da se opet susretnemo u ovako lijepom druženju.

Posjetila nas je i časnica za vojnu psihologiju, satnica Katarina Mandić. Pokazala nam je svoju vojnu opremu i pojasnila kako je vojnici koriste. Učenici su bili znatiželjni i htjeli su sve isprobati. Saznali smo kako postati vojnik i kako izgleda jedan dan vojnika. Naučili smo i kako se postrojiti i pozdraviti kao vojnici. Budući da je za vojnike vrlo važna disciplina, rad i red, sve smo završili jednom inspekcijom urednosti učeničkih klupa. Za uspješno izvršen zadatak učenici su bili nagrađeni.

U ovom zanimljivom danu saznali smo i naučili puno toga korisnog. Od toga kako zaštititi sebe i druge, do toga da je svako zanimanje vrlo važno.

Fotografirala i izvijestila: Marijana Butor

Arhiva vijesti