TJEDAN POMOĆI ŽIVOTINJAMA - POMOZIMO ŠAPICAMA

04.10.2022. 22:18

Svjetski se dan zaštite životinja obilježava svake godine 4. listopada još od 1931. godine kada je održana konvencija ekologa u Firenzi.

Tim nas se obilježavanjem želi upozoriti na položaj ugroženih životinja i važnost njihove zaštite. Primarni je cilj obilježavanja poboljšanje odnosa prema životinjskim vrstama širom svijeta i pružanje podrške pojedincima, grupama i organizacijama koje se brinu o životinjama.

Kako i mi nastojimo osvijestiti naše učenike o važnosti brige o životinjama ali i njihovoj ugroženosti, odlučili smo i ove godine prikupljati donacije za ugrožene životinje s našega područja. Tako smo, pored novčanih donacija, u skladu s mogućnostima, prikupljali razne rabljene dekice, ručnike, posteljine, razne igračke za životinje ali i njihovu hranu. Sve prikupljeno bit će darovano udruzi „Pobjede“ te udruzi „9 života“.

Ovom prilikom iskreno zahvaljujemo svim učenicima, prvenstveno njihovim roditeljima, koji su se priključili i podržali našu humanitarnu akciju, a posebnu zahvalu iskazuju udruge na darovanim sredstvima i stvarima.

Fotografije: Edita Starčević, Marina Šestić

Tekst priredila: Vlasta Stubičar

Arhiva vijesti