PROJEKT HOBIT NA EFOS-u - "PODUZETNICI SE NE RAĐAJU VEĆ SE STVARAJU"

21.10.2022. 08:23

Novi niz edukacija u sklopu projekta HobIT uveo nas je u priču o poduzetništvu i poduzetničkom načinu promišljanja. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, 21.10., održan je prvi ciklus edukacije koju provode profesorice Sunčica Oberman Peterka, Julia Perić i Anamarija Delić. Sudionici edukacije upoznali su se s pojmom poduzetništva u širem smislu, ali i susreli s nekim od mitova vezanim uz poduzetništvo poput „Poduzetnici su kockari“ i „Poduzetnici se rađaju“. Da je poduzetništvo način promišljanja, a ne samo poslovno stanje, govori i činjenica da su sudionici mogli pronaći situacije u kojima su i sami bili poduzetni, a koje su vezane uz njihov svakodnevni život ili rad u odgojno-obrazovnom sustavu.

Kroz edukaciju sudionici će steći znanja i vještine koje su im potrebne za pokretanje uspješnog poduhvata, kreiranja poslovnih planova i razvoj poduzetničkog načina razmišljanja i djelovanja, a svoja će znanja moći primijeniti u nastavi i kroz rad u školskim zadrugama.

Nakon prvog ciklusa edukacije slijede nam i ostali ciklusi koji će uključivati teme poput razvoja poslovnog projekta, rada u timovima, korištenja resursa i procjena prilika te uočavanje rizika i korištenja alata za digitalni marketing.

Edukacija je provedena u sklopu projekta "E, baš hoću biti poduzetnik" koji je podržan financijskim sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP financijskog mehanizma.

Nositelj projekta: Osnovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“, Levanjska Varoš

Partneri: Osnovna škola „Antunovac“, Osnovna škola „Šećerana“, Visoka škola za zeleni razvoj iz Norveške, Zaklada Slagalica, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva.

Projekt „E, baš hoću biti poduzetnik“ podržan je sa 1.007.611,82 kuna financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP financijskog mehanizma. Cilj projekta je unaprjeđenje vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima u osnovnim školama.

Arhiva vijesti