SJEĆANJE NA 5. PROSINAC 1991. - POLAGANJE VIJENACA

05.12.2022. 20:47

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen kapelice te potom ispred Spomen ploče kod Crkve sv. Antuna u Antunovcu u ponedjeljak 5. prosinca 2022. godine počelo je odavanje počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama naselja povodom 31. godišnjice tragičnih događaja iz 1991. godine.

Uz predstavnike Općine Antunovac, Županije Osječko-baranjske kao i predstavnike državnoga vrha, u odavanju počasti polaganja vijenaca i paljenju svijeća tradicionalno su sudjelovali i naši učenici 6.-tih razreda u pratnji razrednica te ravnatelja škole.

Samo zahvaljujući hrabrosti, odlučnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja obranjeni su i Osijek i Vinkovci te zaustavljena velikosrpska agresija te su time stvorene pretpostavke za kasnije vojno-redarstvene operacije i mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja. Svaki od hrvatskih branitelja koji su položili život za slobodu koju danas imamo na poseban način su nas zadužili.– rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U Domovinskome je ratu poginulo 68 hrvatskih vojnika i policajaca iz Antunovca.

Fotografirala: Anja Tokić

Tekst priredila: Vlasta Stubičar