STOTI DAN U ŠKOLI

09.02.2023. 09:46

Sada već tradicionalno u našoj je školi obilježen stoti dan proveden u školskim klupama. Devetog veljače učenici 2.a razreda u matičnoj školi i 3.b u područnoj školi sa svojim su se učiteljicama okupili  kako bi odabranim sadržajima obilježili taj dan.

Dan je isplaniran tako da učenici u vođenim aktivnostima ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Učenici 2.a razreda započeli su s vjeronaukom te su s vjeroučiteljicom Danijelom kroz rad u skupini učili važnosti i snazi maloga zrna, ali i važnosti i snazi suradnje i rada u skupini. Svoj rad su okrunili sijanjem 100 sjemenki maćuhica.

Zajedničke su aktivnosti nastavili zapisivanjem 100 imenica, matematičkom igrom „Kockicama do 100“ , izvođenjem 100 skokova u 100 sekundi, te osmišljavanjem izgleda zastave posvećene 100-tom danu u školi.

Učenici 3.b razreda su se na početku nastave podijelili u 4 grupe: istok, zapad, sjever i jug. Kompasom su odredili strane svijeta te prema tome smjestili grupe u klupe. Svaka grupa napisala je i ukrasila svoj naziv.

Na satu Prirode i društva ponovili su strane svijeta i samostalno se orijentirati pomoću kompasa. Najviše ih je veselio praktični rad u školskome dvorištu, no najprije su se morali zagrijati izvođenjem 100 vježbi. Zatim im je zadatak bio orijentirati se pomoću kompasa te izmjeriti 100 koraka od stajališta u smjeru naziva grupe. Grupe su uspješno izvele zadatak.

Na satu Hrvatskoga jezika svaka je grupa tražila 25 voda i uzvisina na geografskoj karti te su ih, poštujući pravilo o pisanju velikog početnog slova, zapisali na papir. Tako su ukupno pronašli 100 voda i uzvisina.

Likovna kultura bila je u znaku ljubavi i nadolazećeg Valentinova. Oslikali su i izradili 100 srca koja će krasiti našu učionicu i školski hodnik. Na kraju nastave uručene su im diplome za uspješnih 100 dana škole.

Fotografirale i izvijestile: Marijana Butor i Tamara Bat

Arhiva vijesti