SUSRET S PRIPOVJEDAČICOM U ŠKOLI

15.02.2023. 09:50

U srijedu 15. veljače u goste nam je stigla slikarica, ilustratorica, lutkarica i pripovjedačica Margareta Peršić. Tom je prilikom održala dva neobična ali nadasve zanimljiva susreta s našim učenicima razredne nastave u područnoj i matičnoj školi.

Pripovjedačica Margareta na nekonvencionalan i zabavan način pripovijeda narodne bajke i priče iz baštine različitih kultura i naroda. Poseban šarm njene interaktivne interpretacije je u tome da na duhovit način u priču uključuje gledatelje (učenike ali i učiteljice) od samoga početka. Gotovo svakom liku iz bajke pridružuje po jednog učenika iz gledališta koji na taj način postaje aktivan sudionik pripovijedanja. Učenici zapravo sami odglume dio priče/bajke ponavljajući riječi, zvukove i pokrete koje ih pripovjedačica nauči tijekom pričanja. Gledatelji nestrpljivo iščekuju što u priči slijedi dalje te aktivno slušaju pripovijedanje.

Ovaj zanimljiv i učenicima odličan susret s Margaretom Peršić omogućila nam je Školska knjiga i promotor kojem zahvaljujemo.

Fotografije: učiteljice RN

Izvijestila: Vlasta Stubičar

Arhiva vijesti