VALENTINOVO 2023. - PUB QUIZ

14.02.2023. 13:11

Tradicionalno u našoj je školi održan prvi ovogodišnji pub kviz. Ovoga puta temu samoga kviza i njegovo održavanje, povezali smo uz dan zaljubljenih – Valentinovo. Tako je u utorak 14. veljače u poslijepodnevnim satima održan pub kviz. Kviz su priredile i vodile već tradicionalno učiteljice Natali Milaković i Monika Mrkonjić. Tom su prigodom provele i aktivnosti naučene na tečaju  We Are All Special a u sklopu Erasmus + projekta naše škole Na tvojoj strani.

Na kvizu se natjecalo 12 ekipa po četiri učenika a sve igrice i pitanja bila su vezana uz Valentinovo i ljubav, preko ljubavne lektire, filmova, ljubavnih parova i glazbe. Osim natjecateljskog dijela za prijavljene ekipe, našlo se tu i zanimljivih igara za gledatelje poput izrade srca origami tehnikom te pravilnog postavljanja srca na crtež/obris čovjeka povezanih očiju. Najuspješniji su gledatelji osvojili slatke nagrade, a nagrade su osvojili i pobjednici kviza, točnije tri najuspješnije ekipe. Pored slatke nagrade, trećeplasirani, ekipa Palme (A.Knežević, L. Markanović, M. Dugandžić i P. Koprivnjak), osvojili su i kupon za jednu ispriku pri odgovaranju. Drugoplasirani su bili ekipa Ćevapi (P. Šnalcer, H. Tost, E. Lončarić i M. Johum) koji su također osvojili slatku nagradu te dva kupona za ispriku. Najuspješnija je bila ekipa Koske (P.Krišto, K. Varnica, M. Debeljak i L. Popić) koje su uz slatku nagradu osvojile i tri kupona za ispriku.

Kako bi kviz protekao u najboljem redu ali i za točnost odgovora pobrinuo se žiri u sastavu učiteljice Tihana Pauković i Sanja Vujnović te knjižničarka Vlasta Stubičar.

Ugodno popodnevno druženje uz učenicima omiljeni kviz bilo je još ljepše uz kolače koje su ispekle učenice osmih razreda uz pomoć mama, a za okrjepu, sokove, kavu i mineralnu zahvaljujemo tvrtci Bijelić & Co. na donaciji ali zahvaljujemo i našim konobarima (učenicima osmih razreda) koji su tijekom kviza posluživali natjecatelje i gledatelje. Sav prikupljen novac od pića i kolača voditeljice su darovale učenicima osmih razreda koji će sredstva iskoristiti prilikom oproštajne na kraju godine.

Fotografirala: Monika Mrkonjić

Tekst priredila: Vlasta Stubičar