UČIMO KROZ IGRU - MOJE MJESTO

31.03.2023. 23:06

Učiteljica Marijana Butor sa svojim je učenicima odlučila provesti aktivnosti upoznavanja našeg mjesta uz „igru“ za koju su im bile potrebne udobne tenisice i dobra volja.

Učenici su se prethodno upoznali s pojmovima kulturnih, zdravstvenih, upravnih i obrazovnih ustanova te pravilima ponašanja u njima.

Cjelokupnu aktivnost proveli smo tako da su učenici preuzeli uloge turista iz različitih zemalja uz poticanje tolerancije prema pripadnicima drugih naroda i rasa. Tako su neki na trenutak postajali Englezi, Nepalci, Talijani, Kenijci, Kinezi… Dolaskom do pojedine ustanove ili važnijeg dijela naselja jedan bi učenik, kao turistički vodič, predstavio ustanovu te druge upoznao s njezinom vrstom i namjenom. Kroz aktivnost smo se upoznali i sa zanimanjem turističkog vodiča te smo ponovili pravila pisanja imena naselja i ulica koje se nalaze u njemu, ali i prometna pravila koja se odnose na pješake i vozače bicikla ili romobila.

Tijekom obilaska učenici su kroz vršnjačku suradnju učili jedni od drugih i primjenjivali stečena znanja uz puno smijeha i uživanja u lijepom proljetnom danu.

Fotografirala i izvijestila: Marijana Butor