PUT OD AUTORA DO ČITATELJA

16.03.2023. 23:12

Kako nastaje knjiga, tko je sve odgovoran za njezino objavljivanje te tko sudjeluje pri stvaranju i oblikovanju knjige saznali su od knjižničarke Vlaste naši učenici 3.b razreda u područnoj školi u Ivanovcu.

Knjižničarka je učenicima priredila razne zanimljive igrice vezane uz književna djela za cjelovito čitanje koja su u ovom ali i prethodnim razredima čitali te ih podsjetila tko su njihovi autori. Zatim su učenici sami istraživali naslove knjiga koje im je knjižničarka priredila te su otkrivali nova zanimanje i osobe koje su također značajne pri objavljivanju i nastanku knjige.

Učenici su bili izuzetno motivirani te su sudjelovali u svim igricama i aktivnostima jer je sat, osim istraživačkoga dijela te učenja novih pojmova, bio i natjecateljskog karaktera. Tom su prilikom učenici bili podijeljeni u skupine te su se međusobno natjecali prikupljajući bodove/cvjetiće u skupinske vaze postavljene na ploči. Iako je pobijedila samo jedna skupina, svi su učenici bili zadovoljni ishodom sata te su uživali u nečemu novom.

Fotografirao: Tomislav Duk

Izvijestila: Vlasta Stubičar 

Arhiva vijesti