UPOZNAJMO NAŠ GRAD - TERENSKA NASTAVA 2. RAZREDA

11.05.2023. 22:49

Terenska nastava naših učenika 2.a i 2.b razreda održana je u četvrtak 11. svibnja 2023. godine. Tom su prilikom učenici u pratnji svojih razrednica Marijane i Dubravke te knjižničarke Vlaste posjetili Osijek. 

Prvo što su upoznali bio je dječji odjel Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku gdje su ih tamošnje knjižničarke Andrea i Jelena upoznale s odjelom, fondom dječjeg odjela ali i svim mogućim aktivnostima koje se ondje održavaju upravo za djecu. Zatim su poslušali poučnu priču o Mrkljeku i Prljeku koju im je pročitala i o njoj s učenicima razgovarala knjižničarka Jelena. Preostalo vrijeme, učenici su pretraživali zanimljive naslove knjiga ali i proveli vrijeme u igraonici odjela.

Nakon knjižnice, uslijedila je stanka za užinu, a zatim smo krenuli upoznavati grad. Naš je zadatak bio usustaviti i ponoviti gradivo prometa i vrste prometala. Tako smo šetnju započeli na osječkoj promenadi gdje smo promatrali obalu, rijeku te plovila. Potom smo se uputili na središnji trg gdje smo uočili još raznih sudionika u prometu (tramvaj, autobus, bicikliste, pješake…), upoznali neke važne građevine (konkatedralu, zgradu Županije…) te ujedno ponovili pisanje velikog slova u imenima i nazivima ulica, trgova, mjesta…. A potom se pomalo umorni, vratili kućama.

Fotografirala i izvijestila: Vlasta Stubičar